Cepti rīsi vjetnamiešu gaumē

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

2 porcijas
  • Gaišā sojas mērce - 2 ēd.kar
  • Zivju mērce - 2 ēd.kar
  • Saldā čilli mērce - 2 ēd.kar
  • Mallti melnie pipari - 1/2 tējkar
  • Augu eļļa - 2 ēd.kar
  • Sezama eļļa - 1 tējkar
  • Burkāns, smalki sagriezts - 1
  • Cukīni, smalki sagriezts - 1/2
  • Konservēti bambusa dzinumi - 1/4 bundžiņas
  • Zaļie lociņi
  • Ķiploka daiviņas, sīki sakapātas - 2
  • Garneles - 1 sauja
  • Vārīti rīsi - 3 glāzes (vislabāk izvārīti jau iepriekšējā dienā un pa nakti atdzesēti ledusskapī)
  • Koriandra lapas, sasmalcinātas - 2 ēd.kar

Pagatavošana

10 min.
  1. Sajauc sojas mērci, zivju mērci un saldo čilli mērci, pieber piparus.
  2. Uz lielas uguns uzkarsē vokpannu, ielej pannā sezama eļļu.
  3. Ieber pannā burkānus un apcep apmēram 2 min. Pievieno cukīni un cep vēl 1 min. Pievieno ķiplokus, sagrieztus lociņus un garneles (saldētas iepriekš atlaidina) un cep 1 min. Pieber rīsus un visu maisot cep vēl 1 min. Pasniedzot pārkaisa ar sasmalcinātu koriandru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi