Tatāru medus egle

4 1

Sastāvdaļas

  • 100 g miltu
  • 1 ola
  • 1 ēd. kar piena
  • Šķipsniņa sāls
  • 100 g medus
  • 1 ēd. kar. cukura
  • Augu eļļa vārīšanai

Pagatavošana

60 min.
  1. Olu sajauc ar pienu un sāli, pievieno izsijātiem miltiem un samīca stingru mīklu. To izrullē apm. 3 mm biezumā un ar asu nazi sagriež sīkās sloksnītēs 5-7 cm garumā. Sloksnītes liek sakarsētā eļļā dziļā pannā vai katliņā un vāra zeltainas.
  2. Medu ar cukuru ūdens peldē maisot uzkarsē un vāra zeltainas.
  3. Zeltainās mīklas strēmelītes pārlej ar biezo medu, liek lielā traukā un ar aukstā ūdenī samitrinātām rokām veido augstu konusveidīgu krāvumu - egli.
  4. Vēl mīkstā, lipīgā medū iespiež rotājumu - sīkas odziņas un cukura pērlītes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti