Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļi ar doršu

2005. gada 28. aprīlis
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
30 min
1. Vajadzētu sālītu mencu, bet var izlīdzēties, svaigu mencu vārot ļoti stiprā sāls ūdenī. Kad zivs gatava, izloba asakas, gabalus saliek cepešpannā vai "pīlē" un pārlej ar mērci. Pasautē cepeškrāsni 10-15 minūtes. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
2. Mērces pagatavošana.
3. Žāvētu speķi sagriež sīkos kubiņos, sakapā sīpolu. Cep, kamēr abi paliek caurspīdīgi, pieliek krējumu, pielej pienu un ļauj pavārīties 1 minūti.
4. Viss, bet mēli var norīt.
Uz augšu