Mulligstanny

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 /4 krūzīte olīveļļas
  • 3 krūzītes sasmalcināti sīpoli (apt., 450g)
  • 5 ķiploku daiviņas sasmalcinātas
  • 1 /2 ēdamkarotes garšviela Garam masala
  • 1 /2 tējkarote koriandrs
  • 1 tējkarote turmeriks var arī kariju
  • 1 /2 tējkaroti kajēnas pipari
  • 2 lauru lapas
  • 2 krūzītes sarkano lēcu( var arī zaļās)
  • 8 krūzītes cāļa buljona
  • 2 krūzītes Cepts vai vārīts cālis
  • 1 bundžiņa kokosriekstu piena (rimi )
  • 3 ēdamkarotes svaiga citronu sulas
  • 2 krūzītes vārīti rīsi

Pagatavošana

45 min.
  1. Katliņā uzkarsē eļļu, pieliek sīpolus, cep līdz tie ir zeltaini.(bieži maisa. apt 15 min)
  2. Pieliek ķiplokus maisa 2 min. pieliek visas garšvielas un 1 min maisa. Pieliek lēcas un maisa līdz tās ir apeļļotas. Pielej cāļa buljonu. Uzvāra, samazina karstumu, sutina līdz lēcas mīkstas( apt., 20min). Izņem lauru lapas un visu sablenderē. Iemaisa cāli un rīsus.
  3. Tulkoja Bitīte

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas