Sākums > Receptes > Deserti

Brazīļu kokosa bumbiņas "beijinhos de coca" (kokosa skūpsts)

2009. gada 10. jūlijs
Foto: Līga Valdmane
Pagatavošana
60 min
1. Iebiezināto pienu katliņā sajauc ar olu dzeltenumiem, sviestu un 2 ēdamkarotēm kokosriekstu skaidiņām.
2. Maisa (visu laiku un rūpīgi) uz lēnas uguns līdz masa kļūst stingrāka (apm. 30 min), tā lai ar karoti novelkot līniju pa katliņa dibenu, tā uzreiz nesaplūstu kopā.
3. Masu nedaudz atdzesē.
4. Rokas un šķīvi ieziež ar sviestu. No masas veido nelielas bumbiņas (kādi 3 cm diametrā) un apviļā kokosriekstu skaidiņās.
5. Bumbiņas kārto uz šķīvja un atdzesē ledusskapī.
6. Var iekšā likt arī kādu riekstu vai mandeli.
7. Recepte ir iegūta no brazīlietes, kas šo saldumu regulāri gatavo Ziemassvētkos. Lieliski saldumi kā dāvana, varbūt latviešu mentalitātei nedaudz par saldu, bet vērts pamēģināt. :)
Uz augšu