Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu - burkānu iesmiņš

2005. gada 28. aprīlis
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
35 min
1. Kartupeļus (labāk izvēlēties garenus) un burkānu nomizo un sagriež 0,5 - 1 cm biezās šķēlītēs, sīpolu sagriež 0,5 cm ripiņās.
2. Sasprauž kartupeļus, burkānus un sīpolus uz koka iesmiņa, mainot kārtību - kartupelis, burkāns, sīpols, burkāns, kartupelis, burkāns, sīpols, utt...
3. Folijā ieliek piciņu sviesta vai margarīna, vai iesmērē to ar pustējakroti eļļas.
4. Sagatavotos iesmiņus tin vidēji cieši folijā un cep 200 grādu karstā cepeškrāsnī 30 minūtes.
5. Gatavus apsāla un appiparo pēc garšas. Pasniedz karstus ar tomātu mērci.

Lai labi garšo!
Uz augšu