Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena-ābolu sacepums

2005. gada 28. aprīlis
Foto: Laura Puķīte
Pagatavošana
45 min
1. Biezpienu samaļ, pieliek cukuru, vanilīnu ,1 olu, samaisa. Tā kā cepšanai izmantoju padziļu parasto pannu (kādi 16-18 cm), tad klāju cepamo papīru. Pirmo kārtu liek baltmaizi bez garozas, tad biezpiena masu, tad sarīvētus ābolu. Liek cepeškrāsnī, jācep diezgan ilgi, kādu pusstundu noteikti, tas gan atkarīgs no biezpiena kārtas biezuma. Kad nāk gatavs, pārlej ar olas-krējuma-cukura- vanilīna maisījumu, vēl pacep, līdz virsa paliek brūngana. Ēd gan siltu, gan aukstu. Mums labāk silta garšo.
Uz augšu