Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Lazdiņa gurķu marinādes variācija

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg gurķu
  • Pipari melnie
  • Pipari baltie
  • Pipari smaržīgie
  • Krustnagliņas
  • 5 ķiploku daiviņas
  • Dilles
  • Pētersīļu kāti
  • Upeņu lapas
  • Ķiršu lapas
  • Mārrutku lapas
  • Lauru lapa
  • 2 ēd.k. sāls
  • 4 ēd.k cukura
  • Etiķa esence
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Gurķus nomazgā un liek katliņā.
  2. Katlā ieliek visu veidu lapas, dilles ar visiem kātiem, nomizotas ķiploku daiviņas sagrieztas lielos gabalos.
  3. Gatavo marinādi : Uz 1 l ūdens ņem 2 ēdamkarotes rupjā sāls, 4 ēdamkarotes cukura, 1 ēdamkaroti etiķa esences. Ūdenim pievieno sāli, cukuru, piparus, lauru lapas un uzvāra. Izslēdz plīti un pievieno etiķa esenci.
  4. Marinādi atdzesē un lej uz gurķiem aukstu.
  5. Labu apetīti!
  6. * Ja gurķi sasnieguši vēlamo marinādes stiprumu tos var izņemt no katliņa un ielikt maisiņos. Tādā veidā tos ledusskapī var glabāt vēl 7-10 dienas un marināde nekļūst spēcīgāka.
  7. **Ja grib, lai gurķi ātrāk ievelkas tiem nogriež galiņus.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas