Lazdiņa gurķu marinādes variācija

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 kg gurķu
  • Pipari melnie
  • Pipari baltie
  • Pipari smaržīgie
  • Krustnagliņas
  • 5 ķiploku daiviņas
  • Dilles
  • Pētersīļu kāti
  • Upeņu lapas
  • Ķiršu lapas
  • Mārrutku lapas
  • Lauru lapas
  • 2 ēd.k. sāls
  • 4 ēd.k cukura
  • Etiķa esence

Pagatavošana

60 min.
  1. Gurķus nomazgā un liek katliņā.
  2. Katlā ieliek visu veidu lapas, dilles ar visiem kātiem, nomizotas ķiploku daiviņas sagrieztas lielos gabalos.
  3. Gatavo marinādi : Uz 1 l ūdens ņem 2 ēdamkarotes rupjā sāls, 4 ēdamkarotes cukura, 1 ēdamkaroti etiķa esences. Ūdenim pievieno sāli, cukuru, piparus, lauru lapas un uzvāra. Izslēdz plīti un pievieno etiķa esenci.
  4. Marinādi atdzesē un lej uz gurķiem aukstu.
  5. Labu apetīti!
  6. * Ja gurķi sasnieguši vēlamo marinādes stiprumu tos var izņemt no katliņa un ielikt maisiņos. Tādā veidā tos ledusskapī var glabāt vēl 7-10 dienas un marināde nekļūst spēcīgāka.
  7. **Ja grib, lai gurķi ātrāk ievelkas tiem nogriež galiņus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi