Sākums > Receptes > Konservējumi

Lazdiņa gurķu marinādes variācija

2009. gada 1. jūlijs
Foto: Laura Šmite
Pagatavošana
60 min
1. Gurķus nomazgā un liek katliņā.
2. Katlā ieliek visu veidu lapas, dilles ar visiem kātiem, nomizotas ķiploku daiviņas sagrieztas lielos gabalos.
3. Gatavo marinādi : Uz 1 l ūdens ņem 2 ēdamkarotes rupjā sāls, 4 ēdamkarotes cukura, 1 ēdamkaroti etiķa esences. Ūdenim pievieno sāli, cukuru, piparus, lauru lapas un uzvāra. Izslēdz plīti un pievieno etiķa esenci.
4. Marinādi atdzesē un lej uz gurķiem aukstu.
5. Labu apetīti!
6. * Ja gurķi sasnieguši vēlamo marinādes stiprumu tos var izņemt no katliņa un ielikt maisiņos. Tādā veidā tos ledusskapī var glabāt vēl 7-10 dienas un marināde nekļūst spēcīgāka.
7. **Ja grib, lai gurķi ātrāk ievelkas tiem nogriež galiņus.
Uz augšu