Lazdiņa gurķu marinādes variācija

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 kg gurķu
  • Pipari melnie
  • Pipari baltie
  • Pipari smaržīgie
  • Krustnagliņas
  • 5 ķiploku daiviņas
  • Dilles
  • Pētersīļu kāti
  • Upeņu lapas
  • Ķiršu lapas
  • Mārrutku lapas
  • Lauru lapas
  • 2 ēd.k. sāls
  • 4 ēd.k cukura
  • Etiķa esence

Pagatavošana

60 min.
  1. Gurķus nomazgā un liek katliņā.
  2. Katlā ieliek visu veidu lapas, dilles ar visiem kātiem, nomizotas ķiploku daiviņas sagrieztas lielos gabalos.
  3. Gatavo marinādi : Uz 1 l ūdens ņem 2 ēdamkarotes rupjā sāls, 4 ēdamkarotes cukura, 1 ēdamkaroti etiķa esences. Ūdenim pievieno sāli, cukuru, piparus, lauru lapas un uzvāra. Izslēdz plīti un pievieno etiķa esenci.
  4. Marinādi atdzesē un lej uz gurķiem aukstu.
  5. Labu apetīti!
  6. * Ja gurķi sasnieguši vēlamo marinādes stiprumu tos var izņemt no katliņa un ielikt maisiņos. Tādā veidā tos ledusskapī var glabāt vēl 7-10 dienas un marināde nekļūst spēcīgāka.
  7. **Ja grib, lai gurķi ātrāk ievelkas tiem nogriež galiņus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi