Saldskābā cūkgaļa ar rīsiem

Saldskābā cūkgaļa ar rīsiem
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 600 g cūkgaļas filejas
  • 1 bundža konservētu ananasu gabaliņu
  • 3 sīpoli
  • 2 burkāni
  • 1 čili pipars
  • 50 ml sojas mērces
  • 1 apelsīna sula
  • 1 ēd. k. citrona sulas
  • 5 ēd. k. vīna etiķa
  • 50 ml baltvīna
  • 5 ēd. k. tomātu mērces
  • 2 ēd. k. cukura
  • 125 ml buljona
  • 1 ēd. k. kartupeļu cietes
  • Augu eļļa
  • Sāls
  • 200 g rīsu piedevām

Pagatavošana

35 min.
  1. Rīsus novāra sālsūdenī.
  2. Gaļu sagriež strēmelēs, liek marinādē - 2 ēd.k, sojas mērces un 2 ēd.k. baltvīna.
  3. Ananasiem nolej sulu, notecina.
  4. Sīpolus sasmalcina, burkānu sarīvē, čili piparam izņem sēklas, sasmalcina.
  5. Eļļā apcep čili, pielej pārējo sojas mērci un baltvīnu, pievieno tomātu mērci, etiķi, cukuru, apelsīna un citrona sulu. Pielej buljonu un maisot vāra mērci. Pievieno dārzeņus un uz mazas uguns sautē 10 minūtes. Iebiezina ar kartupeļu cieti.
  6. Gaļu apcep, uzber sāli.
  7. Liek gaļu un ananasus mērcē. Visu kopā uz mazas liesmas karsē vēl 10 minūtes.
    Pasniedz ar rīsiem.

    Labu apetīti!
    Liek gaļu un ananasus mērcē. Visu kopā uz mazas liesmas kars...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi