Pavasara zupa

2005. gada 28. aprīlis
Foto: Svetlana Černuhina
Pagatavošana
1 min
1. Zupas kaulliņus likt aukstā ūdenī vārīties (2-3 litri). Noputot, klāt liek 1 sīpolu, 1 pētersīļa sakni, pusi no ½ selerijas saknes, 1 burkānu, 4-5 ķiploku daiviņas, timiāna zariņu, lauru lapas, melnos piparus un vārīt apmēram 3 h uz lēnas uguns.
2. Pēc tam buljonu izkāst caur sietu, ja vajag vēl šķidrumu, tad pievienot jau novārītu ūdeni, no kauliņiem noņemt gaļu (zupā atpakaļ nepievienoju, izmantoju citiem ēdieniem). Novārītos dārzeņus izmīcīt caur sietu, garšvielas izmest laukā. Šajā buljonā pēc tam pievienot samīcīto dārzeņu masu, 2-3 ēd.k. kviešu putraimus, sagrieztus svaigus kartupeļus, uz pannas olīveļļā apceptus atlikušos dārzeņus - rīvētu burkānu, pētrsīļa sakni, selerijas sakni, sakapātu sīpolu , ķiploku (3-4 daiviņas). Zupu vārīt uz ļoti lēnas uguns, līdz kartupeļi pusmīksti, klāt pievienot jaunās sakapātās bietītes, biešu lapas un kātus, spinātus un skābenes (visu lieku vienādās daļās un tik daudz, cik biezu zupu gribās). Pavāru uz ļoti lēnas uguns vēl 1-2 minūtes. Pašās beigās pievienot zaļumus, noņemt no uguns un ļaut tai ievilkties. Pasniedzu ar skābo krējumu!
3. p.s. sāli lieku beigās, pirms zaļumiem. Man ļoti patīk, ka dārzeņi vāroties, "neiesūc" sevī sāli, tiem saglabājas īstāka garša.
Uz augšu