Zemnieka sapnis

2005. gada 27. aprīlis
Foto: Mārtiņš Vāvere
Pagatavošana
20 min
1. Pārnākot no lauka zemnieks pagrabā atrod vairākas cepšanai sagatavotas siļķes. Tās atstājusi viņa vecene pirms došanās iepirkšanās tūrē uz modīgajiem Milānas saloniem. Nu ņems un uzceps sev un kaķam. Jo vairāk ar neviena nav. Bērni sen kur kurais pa pasauli izskrējuši. Šamais pirms cepšanas fileju ņem un nomazgā. Nosusina ūdeni ar pie rokas trāpījušos lupatiņu, un savās raupjajās rokās saspiež citronu tieši virs zivs. Atstāj ievilkties uz 10 min. Bet jāpierauga lai kašaks nenosmeķē. Pēctam siļķi apkaisa ar sāli pipariem un apviļā miltos. Tkmēr jau uz krāsns riņķiem ir uzkarsēta panna ar čurkstošu sviesta mērci. Ko gari domāt! Liekam tik virsū un cepam līdz brūnumam.
2. Ai cik gardi tās izskatās uz galda ar vārītiem kartupeļiem, svaigi sagrieztām sīpolu rikām un biezā krējuma bļodu. Arī kašakm pilna mute siekalu.
3. Labu apetīti!
Uz augšu