Vistas filejas un svaigu gurķu salāti

Sastāvdaļas

  • 200 g vārīta vistas fileja
  • 2 svaigi gurķi
  • Salātu lapas
  • Apceptas sezama sēkliņas
  • Mērcei:
  • 2 ēd.k. sojas mērce
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1 tējk. 6% etiķis
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 1 /4 tējk. cukurs
  • Sakapāti pētersīļa zaļumi
  • Sāls, svaigi malti pipari

Pagatavošana

80 min.
  1. Vistas fileju saplēšam pa škiedrām, gurķi sagriežam salmiņos sjaucam ar mērcīti un noliekam apm. uz 1 stundu vēsumā, lai ievelkas. Izklājam šķīvi ar salātlapām un uzliekam uz tām ievilkušos salātus, pārberam ar apceptām sezama sēkliņām, rotājam ar pētersīļa lapiņām. Kā papildus dekorāciju var uzlikt strēmelēs sagrieztu omleti vai vārītas olas ripiņas.
  2. Mērce: sajaucam olīveļļu, sojas mērci, etiķi, sāli, cukuru, maltus piparus, spiedē saspiestu ķiploku un smalki sakapātus pētersīļa zaļumus.
  3. PS: 6% etiķi iegūstam šķaidot parasto galda 9% etiķi ar ūdeni (2:1), vai ņemam baltvīna vai ābolu etiķi (sanāk garšīgāk), kurš pamatā jau ir 6% un nav jāšķaida. 9% man likās drusku pa asu un uzbāzīgu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi