Sākums > Receptes > Pamatēdieni

(siers+olīvas+ tomāti)*(garneles+cukīni) = pica

2009. gada 23. jūnijs
Foto: Dace Klints
Pagatavošana
120 min
1. Šīs picas pagatavošanai izmantojama kantaina plātsmaizes panna, kurai vienā pusē cepsies olīvas, bet otrā garneles - 2 vienā.
2. Siera - olīvu pildījuma sakapātajiem tomātiem uzber sāli un piparus. Nesakapātajiem tomātiem novelk miziņu ( ieliekot uz 10 sek verdošā ūdenī, tas būs neticami viegli), izņem sēklas un sagriež ceturdaļšķēlītēs. Timiānu sasmalcina, taču nepārāk smalki. Mocarellu sagriež gabaliņos, parmezānu un ementāles sieru sarīvē. Sierus sajauc kopā. Olīvām notecina šķidrumu.
3. Garneļu pildījums
4. Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu. Ar pusi citrona sulas apslaka garneles un atstāj maliņā. Cukīnī pārgriež uz pusēm un pēc tam šķēlītēs, uzbēr drusku sāli un eļļā apcep līdz tie kļūst zeltaini brūni, tad pielej etiķi un uzber piparus. No fetas siera, krējuma un olas izveido viendabīgu krējumam līdzīgu masu, pievieno atlikušo citrona sulu un sarīvēto miziņu, sāli un piparus.
5. Tagad laiks izrullēt mīklu un ielikt pannā. Kad tas paveikts, pusi no mīklas laukuma noziež 1/3 daļu no siera krēma, pa virsu liek garneles un cukīni. Atlikušo krēmu, savukārt, tam visam pa virsu.
6. Otrā pannas pusē saliek sakapātos tomātus, virsū pusi no siera maisījuma, uz tā liek tomātu šķēlītes, zaļumus un olīvas, nobeigumā vēl nokaisa ar atlikušo siera masu.
7. Dvīņu picu cep cepeškrāsnī uz 225 grādiem aptuveni pusstundu.
Uz augšu