Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu biezputras sacepums ar šampinjoniem

2009. gada 20. jūnijs
Foto: Daina Ozola
Pagatavošana
70 min
1. Novāra kartupeļus un sastampā biezputrā.Uz pannas liek sviestu vai eļļu, tajā apcep smalki sagrieztu sīpolu.Kad sīpols kļūst brūns, tam pievieno sagrieztus šampinjonus (vislabāk kubiņos) un pārkaisa ar sāli un pipariem. Šampinjonus cep līdz tie vairs nedod sulu un tā ir gandrīz iztvaikojusi. Ietauko cepešpannu. Cepešpannā veido kārtas- Kartupeļu biezputra, šampinjoni ar sīpoliem, kartupeļu biezputra. Šīs kārtas liek cepties 200 grādos uz apmēram 20-30 minūtēm. Tikmēr sarīvē sieru un sagriež tomātu, sakapā zaļumus. Ņem ārā sacepumu pārkaisa ar sieru, uzliek tomātu šķēlītes, uzkaisa zaļumus. Liek atpakaļ cepeškrāsnī, līdz siers izkusis. Pasniedz sagrieztu šķēlītes.
2. Lai jums labi garšo!
Uz augšu