Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lauku vista ar žāvējumu un sēnēm

2009. gada 19. jūnijs
Foto: Oskars Morozovs
Jebkuru sastāvdaļu daudzumu var variēt. Beigās var piešaut ūdeni ar miltiem, lai nedaudz savelkas, ja patīk biezākas mērces.
Pagatavošana
60 min
1. Uz pannas olīveļļā viegli apcep strēmelītēs sagrieztu vistas fileju, saber katlā.
2. Tad, uz tās pašas pannas līdz gatavībai apcep sagrieztus šampinjonus, ieber katlā pie vistas.
3. Pēcāk, uz tās pašas pannas, apcepina sagrieztu krūtinu, pievienojot sagrieztu sīpolu un ķiploku, kad gatavs - ieber katlā pie vistas un šampinjoniem.
4. Tad uz grila vai pannas apdedzina četrās daļās sagrieztu un iztīrītu papriku. Kad tas izdarīts, novelk tai ādu, noskalo (bet nemazgā), sagriež gabaliņos un pievieno katlā.
5. Katla saturam pārlej ūdeni ar buljonu (tā lai viegli sedz) un liek uz lēnas uguns burbuļot, lai sajaucas garšas. Kad nāk uz gatavo pusi, pievieno zaļumus, garšvielas (pēc savas gaumes) un beigu beigās arī saldo krējumu. Apmaisot, atļauj pavārīties 5 minūtes, tad ņem nost, liek virsū vāku un ļauj ievilkties 5 minūtes. Gatavs!

Labu apetīti!
Uz augšu