Lauku vista ar žāvējumu un sēnēm

Jebkuru sastāvdaļu daudzumu var variēt. Beigās var piešaut ūdeni ar miltiem, lai nedaudz savelkas, ja patīk biezākas mērces.

Sastāvdaļas

  • 400 g vistas filejaa
  • 300 g šampinjonu
  • 200 g žāvētas cūkas krūtiņas
  • 200 g saldā krējuma
  • 1 ķiploks
  • 1 sīpols
  • 1 paprika
  • 2 kubiņi vistas buljona
  • Olīveļļa
  • Ūdens
  • Zaļumi (dilles, pētersīļi)
  • Garšvielas

Pagatavošana

60 min.
  1. Uz pannas olīveļļā viegli apcep strēmelītēs sagrieztu vistas fileju, saber katlā.
  2. Tad, uz tās pašas pannas līdz gatavībai apcep sagrieztus šampinjonus, ieber katlā pie vistas.
  3. Pēcāk, uz tās pašas pannas, apcepina sagrieztu krūtinu, pievienojot sagrieztu sīpolu un ķiploku, kad gatavs - ieber katlā pie vistas un šampinjoniem.
  4. Tad uz grila vai pannas apdedzina četrās daļās sagrieztu un iztīrītu papriku. Kad tas izdarīts, novelk tai ādu, noskalo (bet nemazgā), sagriež gabaliņos un pievieno katlā.
  5. Katla saturam pārlej ūdeni ar buljonu (tā lai viegli sedz) un liek uz lēnas uguns burbuļot, lai sajaucas garšas. Kad nāk uz gatavo pusi, pievieno zaļumus, garšvielas (pēc savas gaumes) un beigu beigās arī saldo krējumu. Apmaisot, atļauj pavārīties 5 minūtes, tad ņem nost, liek virsū vāku un ļauj ievilkties 5 minūtes. Gatavs!

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi