Komentāri par: Saldā desa jeb saldā brunete

Ineta Buiķe 2018. gada 18. novembris 08:17
Ļoti garda desa. Folijā neieteiktu likt massu. Kad tā sasala visa ģimene mocījāmies, lai jau gatavo massu atbrīvotu no pielipušā folija
Janis Blahins 2017. gada 26. decembris 14:15
1) šī recepte sāk tā īsteni garšīga palikt apmēram pēc nedēļām divām ledusskapī, tāpēc runāt par 1 olu ir asurdi. To jāgatavo apmēram spainis, lai pietiek vairākiem mēnešiem
2) šī recepte pazaudējusi pašu galveno ingredientu, bet kura garša ir vnk pliekana. Uz spaini ar gatavo masu jāpievieno apmēram 1 pudele laba konjaka, vai vismaz pārtikas spirta (p«edējā gadījumā proporcionāl mazāk, protams, ja vien mērķis nav viesus padzert zem galda). Faktiskā alkohola doza vienā porcijā, teiksim glāzē ruletes, ir absolūti nekaitīga, mazāk par tējkaroti, bet garša ir kā diena un nakts.
3) Vēl cits ārkārtīgi svarīgs ingredients, trūkst - rozīnes un rieksti. Rozīnes vajag daudz, ieteicams arī nedaudz žāv plūmes (saplucinātas), banānus ar mēru, un ļoti daudz riekstu. Labākie ir grieķu `smadzenītes`, taču der arī lazdu. Zemesrieksti ir mazāk noderīgi, taču nedaudz var arī tos. Der saulespuķu sēklas, atmizotas protams. Bez riekstiem ar garšu ir `tik sērīgi kā veikalā`.
4) masai nu nemaz nemaisa neliels daudzums puķukrējuma ar želatīnu. Citādi būs nežēlīgi cieta kā pazole. Taču pārdozēt nevajag, citādi būs par mīksu.
Monta Lesko 2016. gada 6. novembris 06:35
Ir okey... Ruma esenci var lietot normālos daudzumos. Garšas ziņā.. Ideāli
Lolita 2016. gada 4. septembris 15:12
Taisijaam kopaa ar meitinu. Sanaaca loti gardi. Paldies! :)
Marks 2016. gada 2. jūnijs 20:14
Man loti garso brunete jeb rulete desa iesaku visiem to paprovet
Ieva 2016. gada 27. februāris 01:18
Kaut kā nešķiet baigi gudri olas likt ēdienā, kas pēc tam netiek termiski apstrādāts...
Jānis 2015. gada 8. decembris 10:07
Olas ir nepieciešamas, lai labāk turētos kopā un, lai mazāk būtu nepieciešams sviests, kas pataisa saldo desu pārāk taukainu.
Es gan nesaprotu kāpēc vēl nepieciešams cukurs? Manuprāt, selgas cepumi un marmelāde ir pietiekami saldi, kur tur vēl cukurs?

Mana recepte ir mazliet savādāka:
2 paciņas selgas klasika
2 paciņas brūnās selgas
2 olas
~200 g. marmelāde
~200 g. sviests
Var arī uz pusi mazāk, bet mūsu ģimenē šī desa ļoti garšo 

Pagatavošana: divas brūnās selgas paciņas cepumus un vienu balto sablenderēju, otru balto paciņu cepumus sadrupinu ar rokām. Sagriežu un lieku klāt marmelādi un olas. Samaisu un pievienoju sviestu. Masai jābūt ne pārāk mitrai, bet saspiežot jāturas kopā. Tālāk veidoju desas, tinu folijā un uz dažām stundām ledusskapī.
hmm 2015. gada 8. decembris 09:41
recepte laba, bet olas gan te neiederas? Kāds var paskaidrot kāpēc viņas tur ieliktas? Lai sabojātu garšu?
Dainis 2015. gada 7. decembris 18:53
Klasika- 180 g sviesta, 2 1/2 pac. ''Selgas'' cep.120 g grauzdētu zemesriekstu, viena bundžiņa iebiezinātas kafijas vai kakao. Gaļas mašīnā samalt cepumus,katliņā izkausēt sviestu,iemaisīt tajā kafiju vai kakao un to visu iegāzt bļodā ,korā jau ir cepumi ar riekstiem. To visu kārtīgi izmaisīt ,sadalīt 3 daļās un celofāna maisiņā veidot trīs desas. Pēc tam novietot vēsumā.
Vala 2015. gada 7. decembris 12:53
Vai ir kāda cita alternatīva Selgas cepumiem? Kādi dabīgāki, eko cepumi?
mja 2015. gada 7. decembris 12:50
A,priekš kam olās?sMIEKLĪGI!
RAITIS 2014. gada 15. janvāris 19:27
gardi!
Niks 2013. gada 22. marts 20:07
Es un mana ģimene domaa, ka ļoti garšīgi, toties ļati daudz kaloriju. liels liels PALDIES autorei es jau sen mekleju šo recepti
Evita 2013. gada 14. februāris 09:02
a vina ir jagatavo beigas ka rulete? ta jasatin?
Sabīne 2013. gada 1. februāris 10:42
Ļoti laba recepte. Gatavoju pirmo reizi māsai dzimšanas dienā un visiem garšoja - ļoti, ļoti :)
Monta 2013. gada 20. janvāris 12:29
TIK SUPERĪGA! IESAKU VISIEM!
Deina 2012. gada 28. aprīlis 18:29
Beidzot man kaut kas sanāca precīzi pēc receptes!!!!! Receptes autorei respect!! PALDIES!
madara 2012. gada 8. aprīlis 17:37
loti garsigs,vienkarsiideals. pagarsoju ciemos un tagad pati gatavosu
Kristīne 2012. gada 2. aprīlis 17:59
Vienkārši nereāla desa, liela melna takā nēģerim un garšīga :)
Lāsma 2012. gada 24. februāris 21:10
sanaaca loti garsiigi, bet man nebija mamelades. es liku roziines un nedaudz ruma esenci.
Artis 2012. gada 6. februāris 15:13
Sanāca ļoti labi,pirmo reizi kautko tādu gatavoju un sanāca ar pirmo reizi!Paldies!
Sinča 2011. gada 8. jūnijs 22:27
Rīt sākšu un parīt beigšu taisīt, tagad nav sastāvdaļu, bet noteikti labi garšo. Ļoti kārdinoša recepte!
Kristīne 2010. gada 17. maijs 23:53
man sakārojās šo. rīt jāuztaisa būs :)
Iveta Bietaga 2010. gada 22. aprīlis 19:21
Super,man viss izdevās un garšo lieliski :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize

Jaunākās receptes