Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Āte (paltuss) ar vīna-saldkrējuma mērci

2009. gada 16. jūnijs
Foto: Mamma Ilze
Pagatavošana
30 min
1. Āti (Paltusu) noskalo aukstā ūdenī, nosusina. Nomizo sīpoliņu un sagriež smalkos kubiņos. Pannā izkausē sviestu, tajā apcep sīpoliņu. Āti (Paltusu) liek katliņā, pievieno baltvīnu, vermutu un sautē 10-15 minūtes uz lēnas uguns. Ar putu karoti uzmanīgi izņem zivi no katla un liek uz siltiem šķīvjiem. Atlikušajam buljonam pievieno krējumu, sinepes un uzvāra, tad pievieno sāli, piparus.
2. Pārlej pāri zivij. Ļoti labi garšo ar tvaicētiem dārzeņiem- sparģeļiem, burkāniņiem, brokoļiem un rīsiem; arī ar kartupeļu biezeni; spinātu-siera biezeni.
Uz augšu