Sākums > Receptes > Deserti

Šokolādes putas

2009. gada 14. jūnijs
Foto: Pipardozīte
Pagatavošana
20 min
1. 4–6 ēdājiem, gatavošanas laiks 20 minūtes plus 2 stundas atdzesēšanai ledusskapī.
2. Kausē šokolādi. Bļodā ieber gabaliņos salauztu šokolādi. Liec bļodu uz katla ar vārošu ūdeni, lai tās dibens nepieskartos ūdenim. Kad šokolāde izkususi, ņem bļodu nost.Gatavo šokolādes un olu masu. Atdali olu dzeltenumus no baltumiem. Liec dzeltenumus pie šokolādes un samaisi. Neuztraucies, ja masa sabiezē, – tā jābūt. Saputo krējumu un lēnām iecilā šokolādes masā. Kā pēdējos iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus. Pasniedz. Lej putas deserta trauciņos vai glāzēs un liec vismaz uz divām stundām ledusskapī, lai sastingst. Pasniedz kopā ar cepumiem.
Uz augšu