Sākums > Receptes > Deserti

Bezpiepūles ābol/kanēļ kraukšķis

2009. gada 12. jūnijs
Foto: Elza
Pagatavošana
60 min
1. uzkarsē krāsni uz 180 grādiem.
2. - uz cepešpannas mazdrusciņ apcep auzu pārslas.
3. Nomizo ābolus un sagriž plānās šķēlītēs.
4. Bļodai ar sagriztajiem āboliem pievieno 100 gramus cukura, 1 ēdamkaroti miltu,kanēli un samaisa visu kopā.
5. masu ieklāj cepamajā pannā, kura pirms tam ieziesta ar mazdrusciņ eļļu vai margarīnu.
6. Bļodā sajauc apceptās auzu pārslas ar atlikušo cukuru (75 grami) un miltiem. Tad pievieno margarīnu vai sviestu. Masu labi samaisa tā, lai +- ir bez kaut kādiem milzu auzu pārslu kunkuļiem.
7. Tad to visu pārklāj pāri ābolīšiem un liek cepties uz 180 grādiem uz kādām 45 minūtēm.
8. =
9. rezultātā sanāk saldi skābeni skramšķīgs deserts, kas jāēd ar karoti no bļodiņas.
10. (:
Uz augšu