Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Komentāri
9
Jaunākie Vecākie
j
jautrite
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
iznak gan no veikala piena biezpiens tikai tad kad rudze nelikt virsu spainim vaku bet marli ceturta diena man saruga ka likts tad parejo procesu visu dara tapat
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
a
aga
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Lai paku piens kļūtu par gardu rūgušpienu, tas noteikti jāizlej no pakas. Paka ir antiseptiska vai kaut kāda tāda.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
M
Maija
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Piekritu Anetei, paku piens nerugst tapec, ka pasterizets. Pienā ļoti ātri vairojas un darbojas pienskābes baktērijas, kas sadala piena cukuru un rada pienskābi. Pienskābes ietekmē piena olbaltumvielas sarec, un no salda piena rodas rūgušpiens. Pasterizējot pienu uzkarsē līdz 63-85oC. Šādā temperatūrā nobeidzas mikroorganimu veģetatīvās formas, bet piena sastāvs izmainās ļoti maz. Pasterizācijas laikā piena fermenti zaudē aktivitāti. Pasterizēts piens, ja to uzglabā labi slēgtos traukos, vairs nerūgst.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
i
inara
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
tikko pagatavoju lielisku biezpienu no Anglijaa pirkta 2% piena.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
A
Anete
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Noteikti pamēģināšu.

P.s. No veikala piena neizdodas, nevis tāpēc, ka tauki atdalīti, jo koagulējas olbaltumvielas, nevis tauki. Un tauki visi noteikti nav noņemti, ņemot vērā, ka pārdodas arī 3,5% piens, un tas nav tālu no svaiga govs piena. Problēma ir tajā, ka viņš ir pastorizēts, pēc tāda procesa sarūdzis piens, kam nav pievienoti fermenti, ļoti slikti koagulējas.

Paldies par recepti!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
R
Reinis
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Protams ka no "paku piena" biezpiens nesanāks, jo "paku piens" jau kombinātā ir atdalīts no lielākās tauku daļas. Tādēļ lauku piens ir daudz treknāks nekā veikalos pirktais. Protams pagatavošanas proces ir pareizs, jo pats pie vecmāmiņas esmu taisījis biezpienu, sieru, sviestu un krējumu. Vienīgi attēlos tas biezpiens izskatās šķidrs. Varbūt jūs par maz notecinājāt sūkalas.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
g
grie4a
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
neizskatas pec biezpienna
mana mamma :) karse udens pelde lidz atdalas no sukalam un biezpiens ir miksts,bet nav putra
man it ipasi tik kad vel silts un nenokasts
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
e
enasa
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
nav jau tik loti garsiigi ,,,et eest gan var
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
I
Inese
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Tiešām garšīgi! :)
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties

Brokastis

Jaunākās receptes