Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Brokastis Biezpiens

Biezpiens

FOTO: Anna Krūmiņa

Kolekcijas: Veģetārās
Nevarēju atrast internetā biezpiena recepti, jo regulāri palika saskābis piens no lauku sētas, pajautāju saimniecei un tagad labprāt baudu īstu biezpienu no īsta piena, vienīgi no veikala ''paku piena'' nekas tāds neizdodas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

1
porcijas
  • Piens, kas ir saskābis, atstāts uz galda, lai saiet rūgušpienā. Der lauku piens, no ''paku piena'' man nav izdevies uzvārīt biezpienu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Rūgušpienu vāra katlā līdz apmēram 40c, es skatos uz to, ka sāk parādīties garaiņi un sāk palikt grūti ielikt katlā pirkstu, rūgušpiens sadalās, sarec olbaltumvielas un var redzēt kā veidojas biezpiena gabaliņi caurspīdīgā šķidrumā. Izslēdz karstuma padevi un ļauj visam atdzist, tad izkāš caur marli vai sietu, izspiež šķidrumu un priecājas par mājas biezpienu.
    Rūgušpienu vāra katlā līdz apmēram 40c, es skatos uz to, ka...

    FOTO: Anna Krūmiņa

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas