Biezpiens

2009. gada 12. jūnijs
Foto: Anna Krūmiņa
Nevarēju atrast internetā biezpiena recepti, jo regulāri palika saskābis piens no lauku sētas, pajautāju saimniecei un tagad labprāt baudu īstu biezpienu no īsta piena, vienīgi no veikala ''paku piena'' nekas tāds neizdodas.
Pagatavošana
20 min
1. Rūgušpienu vāra katlā līdz apmēram 40c, es skatos uz to, ka sāk parādīties garaiņi un sāk palikt grūti ielikt katlā pirkstu, rūgušpiens sadalās, sarec olbaltumvielas un var redzēt kā veidojas biezpiena gabaliņi caurspīdīgā šķidrumā. Izslēdz karstuma padevi un ļauj visam atdzist, tad izkāš caur marli vai sietu, izspiež šķidrumu un priecājas par mājas biezpienu.
Foto: Anna Krūmiņa
Uz augšu