Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu sacepums ar olām

2009. gada 9. jūnijs
Foto: Filips Bundže
Pagatavošana
35 min
1. 1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200* C. Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjas rīves, pec tam liek tos marlē vai trauku dvielī un nospiež lieko sulu. Nospiestos kartupeļus liec lielā traukā.
2. 2. Uz mazas pannas uzber kariju un karsē apmēram 1 minūti, lai pastiprinātu tā garšu, pēc tam pievieno sarīvētajiem kartupeļiem. Pieber sāli un piparus un kārtīgi apmaisi lai kartupeļiem būtu viendabīga krāsa.
3. 3. Ņem seklu pannu(kuru var lietot arī cepeškrāsnī) un uzkarsē 2 ēd.k. olīveļļas. Liec rīvētos kartupeļus uz pannas un cep uz vidēja uguns 7-10 minūtes, līdz kartupeļi zeltaini brūni.
4. 4. Ņem lielu(pannas lielumā, vai lielāku) šķīvi un izgāz kartupeļus uz šķīvja ar brūno pusi uz augšu, pēc tam uzlej atlikušo olīveļļu uz pannas un ieslidini kartupeļus atpakaļ ar brūno pusi uz augšu. Pēc tam izveido 4 dobītes olām un liec cepeškrāsnī uz 5 minūtēm.
5. 5. Iesit izveidotajās dobītēs olas un apkaisi ar lokiem,pēc tam uzliek vāku un liek cepeškrāsni vēl uz 5 minūtēm līdz olas sarecējušas.
6. Labi iet kopā ar skābo krējumu.
7. Labu apetīti!
Uz augšu