Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepti kartupeļi zem siera cepures

2009. gada 8. jūnijs
Foto: Gabriela
Pagatavošana
50 min
1. Kartupeļus nomizojiet un rupji sarīvējiet uz sakņu rīves. Sīpolu smalki sarīvējiet. Sajauciet ar kartupeļiem, pievienojiet sāli un piparus
2. Pannā sakarsējiet kausēto sviestu. Lieciet tajā kartupeļus un visu kārtīgi izmaisiet, kamēr visi kartupeļi ir pārklāti ar taukvielām.
3. Pēc tam kartupeļus sastrādājiet viendabīgā masā un izveidojiet no tiem plāceni. Cepirt to uz mazas līdz vidēji lielas uguns 10 min. Cepeškrāsni uzkarsējiet līdz 200 C.
4. Pētersīļus sīki sasmalciniet. Ķiploku nomizojiet un ļoti smalki sakapājiet.
5. Ceptos kartupeļus uzmanīgi atdaliet no pannas un lieciet apaļā karstumizturīgā veidnē. Pārkaisiet ar ķiplokiem un pētersīļiem. Sieru sarīvējiet un pārkaisiet kartupeļiem.
6. Kartupeļus cepiet 180 C temperatūrā apmēram 20 min, līdz siers ir izkusis un nedaudz apbrūnējis.
Uz augšu