Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cepti kartupeļi zem siera cepures

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 porcijām
  • 800 g iepriekšējā dienā ar mizu vārīti kartupeļi
  • 1 sīpols
  • Sāls un melnie pipari
  • 2 ēd. k. kausēta sviesta
  • 1 /2 saišķītis pētersīļu
  • 1 daiviņa ''kiploku
  • 100 g čederas siera
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Kartupeļus nomizojiet un rupji sarīvējiet uz sakņu rīves. Sīpolu smalki sarīvējiet. Sajauciet ar kartupeļiem, pievienojiet sāli un piparus
  2. Pannā sakarsējiet kausēto sviestu. Lieciet tajā kartupeļus un visu kārtīgi izmaisiet, kamēr visi kartupeļi ir pārklāti ar taukvielām.
  3. Pēc tam kartupeļus sastrādājiet viendabīgā masā un izveidojiet no tiem plāceni. Cepirt to uz mazas līdz vidēji lielas uguns 10 min. Cepeškrāsni uzkarsējiet līdz 200 C.
  4. Pētersīļus sīki sasmalciniet. Ķiploku nomizojiet un ļoti smalki sakapājiet.
  5. Ceptos kartupeļus uzmanīgi atdaliet no pannas un lieciet apaļā karstumizturīgā veidnē. Pārkaisiet ar ķiplokiem un pētersīļiem. Sieru sarīvējiet un pārkaisiet kartupeļiem.
  6. Kartupeļus cepiet 180 C temperatūrā apmēram 20 min, līdz siers ir izkusis un nedaudz apbrūnējis.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas