Sākums > Receptes > Deserti

Fermeru maizītes

2009. gada 8. jūnijs
Foto: Gabriela
Pagatavošana
25 min
1. Bļodā pamatīgi samaisiet miltus ar krietnu škipsnu sāls un cepamo pulveri.
2. Ar nazi sviestu sakapājiet ļoti mazos gabaliņos, lieciet siltajā pienā un, vienmērīgi maisot izkausējiet.
3. Pienu ar izkausēto sviestu ielejiet bļodā pie miltiem, ar dakšiņu rūpīgi samaisiet. Pēc tam mīklu ar rokām ātri samīciet un izveidojiet no tās bumbu. Cepeškrāsni uzkarsējiet līdz 220 C.
4. Cepampannu ieziediet ar sviestu. Mīklu lieciet uz plāts, un izveidojiet no mīklas kvadrātu. Ar liela naža mugurpusi uz mīklas izveidojiet marķējumu, iezīmējot 12 gabalus.
5. Mīklu mazliet pārkaisiet ar miltiem un cepiet karstā cepeškrāsnī 200 C temperatūrā apmēram 15 minūtes.
Uz augšu