Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sarkanās čilakiles

2009. gada 8. jūnijs
Foto: Ilona Ikauniece
Pagatavošana
40 min
1. Šis ir tradicionāls meksikāņu brokastu ēdiens, lai gan tas ir pietiekami sātīgs, lai ēstu arī vakariņās. Vēl to mēdz uzskatīt arī par labu ēdienu, ko ēst uz paģirām :)
2. No sākuma sagriež vistu pāris gabalos un liek vārīties sālsūdenī uz mazas uguns, līdz gaļa mīksta, tad ņem laukā un atdzesē. Kad ir atdzisusi, saplūkā strēmelītēs.
3. Katru tortiju sagriež 5-6 gabalos (lielās, protams, būs jāgriež vairāk gabalos), apcep eļļā, kamēr paliek cietas un liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu (Ja izmanto tortijas čipsus, tad šo soli, protams, izlaiž).
4. Tomātiem abos galos iegriež pa krustiņam un liek verdošā ūdenī. Kad redz, ka miza sākt nākt nost, ņem ārā un liek aukstā ūdenī. Tad ņem pa vienam un mizo nost mizu.
5. Čilī piparam iztīra sēkliņas un sagriež. Liek kopā ar tomātiem vārīties ūdenī. Kad pipars mīksts, liek blenderī ar visu ūdeni un samaļ (var likt klāt arī ķiploku un sīpolu). Tad uzlej uz pannas nedaudz eļļas, pievieno tomātu-čilī maisījumu. Pieber sāli un piparus, un, ja gribas, vēl kādas garšvielas.
6. Kad mērce sāk vārīties, tai pievieno vistas strēmelītes un cepto tortiju gabaliņus. Tad ēdienu ņemt nost no plīts un saliek bļodā. Pa virsu liek sagrieztus sīpolus (šo soli es izlaižu, jo man negaršo sīpoli), skābu krējumu un sarīvētu sieru.
7. Lai garšo!
8. p.s. ja nav laika ņemties ar tomātiem, var arī izmantot gatavu, veikalā pirktu tomātu mērci.
Uz augšu