Sākums > Receptes > Dzērieni

Mājas apelsīnu alus

2009. gada 31. maijs
Foto: haralds
Pagatavošana
180 min
1. Apelsīnu alus
2. Atšķaidīt ūdenī 1,6-2,4 kg cukura, pieliet 100 gr vīna, uzvārīt, saliet muciņā, izspiest sulu no 2-3 apelsīniem bez graudiņiem, pielikt 2 ēdamkarotes rauga un pieliet muciņu ar ūdeni pilnu, samaisīt un nolikt rūgšanai pie t 15-17°C. Muciņa ir jāaizkorķē ar korķī ielikto cauruli gaisa iznākšanai. Trešajā dienā ielikt muciņā 30-40 gr sagrieztas apelsīnu miziņas. Pēc 5 dienām šķidrumu saliet pudelēs par maliņām muciņas apakšā, aizkorķēt tās un glabāt augstajā vietā. Citronu alus tiek gatavots tāpat.
Uz augšu