Mājas apelsīnu alus

Sastāvdaļas

  • Udens,cukurs,vins,apelsīni,raugs

Pagatavošana

180 min.
  1. Apelsīnu alus
  2. Atšķaidīt ūdenī 1,6-2,4 kg cukura, pieliet 100 gr vīna, uzvārīt, saliet muciņā, izspiest sulu no 2-3 apelsīniem bez graudiņiem, pielikt 2 ēdamkarotes rauga un pieliet muciņu ar ūdeni pilnu, samaisīt un nolikt rūgšanai pie t 15-17°C. Muciņa ir jāaizkorķē ar korķī ielikto cauruli gaisa iznākšanai. Trešajā dienā ielikt muciņā 30-40 gr sagrieztas apelsīnu miziņas. Pēc 5 dienām šķidrumu saliet pudelēs par maliņām muciņas apakšā, aizkorķēt tās un glabāt augstajā vietā. Citronu alus tiek gatavots tāpat.

Komentāri

haralds p. 2009. gada 18. augusts 15:53
20l pēc ieskatiem, jo vairāk udens jo pliekanāks.
aldaris 2009. gada 21. jūlijs 20:15
uz cik lielu ūdens daudzumu tas wiss ir?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Dzērieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi