Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Fiksās latviskās "ķezas laika" pusdienas/vakariņas

2009. gada 27. maijs
Foto: Laimdota
Pagatavošana
30 min
1. Sasmalcina sīpolu, papriku, desu mazos kubiņos. Visu sacep eļlā mīkstu. Uzber miltus, sacep. Uzlej ar krējumu sajauktu ūdeni un dažas minūtes pāvāra kamēr rodas mērce. Ieber zirņus un uz mazas uguna apmēram 10 minūtes karsē. Pieber sāli un piparus pēc garšas, var pielikt zaļumus vai garšvielas pa savai gaumei. Uzliek pannai vāku un 5 minūtes atļauj ievilkties. Klāt var dzert tīrkultūru vai kefīru!
2. P.S. Zirņus iepriekš var 'vārīt arī paši (vēl lētāk sanāk)! Zirņus izmērcē 4 -6 st. pārlej ar citu ūdeni, vāra kamēr mīksti, nokāš un pievieno šim ēdienam. Zirņu vietā var likt arī pupiņas (pašu vārītas vai konsrevētas -apskatieties netto svaru!)
3. Labu apetīti!
Uz augšu