Sākums > Receptes > Uzkodas

Sīpolu pīrādziņi

2005. gada 27. aprīlis
Foto: Kristīne Kraukle
Pagatavošana
25 min
1. Miltus ieber dziļā traukā vai arī izber uz mīklas dēļa. Miltiem pievieni gabaliņos sagrieztu margarīnu. Pielej ūdeni. Ātri samīca mīklu, ietin pārtikas plēvē un liek apmēram uz stundu ledusskapī. Pa to laiku gatavo pildījumu.
2. Nomizo sīpolus un noskalo puravu. Sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolus un puravus nedaudz apcep. Tiem ir jākļūst mīkstiem, bet ne brūniem. Atdzesē.
3. Mīklu sadala 18 vienādos gabalos. Katru mīklas gabaliņu iespiež mazā alumīnija folijas formītē. Uz mīklas liek ceptos sīpolus un puravu. Formītes saliek uz plāts.
4. Olas dzeltenumu saputo ar skābo krējumu. Pievieno sāli un piparus. Olas balumus saputo stingrās putās un uzmanīgi iecilā krējuma maisījumā.
5. Krējuma un olu maisījumu liek uz sīpoliem un purava. Cep cepeškrāsnī 225 grādos apmēram 15-20 minūtes.
6. Pīrādziņus atdzesē un pasniedz kā uzkodu ar kādu alkoholisku dzzērienu vai kokteili.
Uz augšu