Tomātu pīrāgs

2009. gada 22. maijs
Foto: Linda Dumpe
Pagatavošana
60 min
1. Miltus izsijā uz galda/darba virsmas un vidū izveido iedobi. Tajā iedrupina raugu, pievieno olu, trekno krējumu, sāli.
2. Miltus vienmērīgi pārkaisa ar sviesta pārsliņām. Visu samīca viendabīgā mīklā. Apsedz un atstāj vismaz 30 min uzrūgt.
3. Pa to laiku noskalo tomātus, izgriež kāta vietas un sagriež šķēlēs. Sieru un anšovu filejas sagriež kumosa lielumos.
4. Ietauko veidni. Mīklu izveltnē un kādas 3/4 no tās liek veidnē, malas nedaudz uzliecot uz augšu. vēlreiz 15 min uzraudzē un pārziež ar eļļu.
5. Mīklu pārliek ar tomātu šķēlēm, anšovu filejām un siera gabaliņiem. Pārkaisi sāli, piparus, raudeni, timiānu. Atlikušo mīklu izveltnē ļoti plāni un sagriež strēmelēs.
6. No mīklas strēmelēm uz pīrāga veido režģi. Olas dzeltenumu sakuļ ar pienu. Maisījumu pārziež pīrāgam.
7. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 210C temp. Tajā liek pīrāgu un cep apm 40 min.
8. Labu apetīti!
Uz augšu