Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lēcu biezenis indiešu gaumā

2009. gada 21. maijs
Foto: Sabīne
Pagatavošana
60 min
1. Sīpolus sagriežam un liekam eļļā, lai sutinās. Tikmēr sagriežam tomātus, sarīvējam burkānus un kad sīpoli pamīksti, liekam klāt un pasautējam vēl kādas 5 minūtes. Tad dārzeņiem pieliekam lēcas un pārlejam visu ar ūdeni (var arī ar buljonu), lai kādu pirksta platumu būtu pāri virumam un vārām - cik ilgi, atkarīgs no lēcām - kamēr mīkstas. Ja viss ūdens apsorbēts - pievienojam vēl. Vārīšanas procesā pieliekam klāt arī kariju, kurkumu, sāli - kā nu kuram garšo.
2. Pa to laiku apgrauzdējam uz pannas sinepju un koriandra sēklas, un saspiežam. Kad lēcas mīkstas, visu liekam uz pannas, pa virsu sēklām un pasautē, kamēr izgaro ūdens. Pieliekam piparus, čili. Gatavs. Ēd ar rīsiem, vistu, var arī tāpat.
Uz augšu