Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Indiešu plācenīši ar kartupeļu pildījumu

2009. gada 21. maijs
Foto: Ilona Ikauniece
Pagatavošana
60 min
1. Uzsilda ūdeni un tikmēr miltus sajauc ar sāli, tad pielej ūdeni un eļļu miltiem. Samīca mīklu.
2. Tad sarīvē vārītos kartupeļus, kuriem pieber smalki sagrieztu kinzu, sāli un garšvielas, un visu kārtīgi samīca.
3. No miltu mīklas izveido 8 bumbiņas un no kartupeļu biezeņa tāpat izveido 8 bumbiņas. Tad sagatavo virsmu, uz kuras izrullēt mīklu (notīra un nokaisa ar miltiem). Ņem vienu mīklas bumbiņu un to izrullē (lai sanāk apaļa pankūciņa), vidū tai ieliek kartupeļu mīklas bumbiņu un tās maliņas paceļ tā, lai izveidotu sainīti, kas aptver no visām malām kartupeļu bumbiņu. Maisiņa galus uzmanīgi saspiež kopā. Tad to maisiņu saplacina un no jauna izrullē. Cep uz pannas no abām pusēm, kamēr plācenīši brūni.
4. Var pasniegt ar dažādiem ēdieniem un mērcēm, vai ēst tāpat. Ļoti garšīgi ir ar dabisko jogurtu.
Uz augšu