Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Dzērveņu krēma kūka, brīnumaini garda

2009. gada 13. maijs
Foto: Laine Vītoliņa
Iedvesma rodās paskatoties uz dzērvenēm..
Pagatavošana
90 min
1. Biskvīts:
2. Atdala atsevišķos traukos olas baltumu no dzeltenuma. Dzeltenumam pievieno pusglāzi (vai vairāk, cik pašam saldu gribas) cukura un sakuļ tā, lai veidojas krēmīga masa. Es kuļu, kamēr pazūd cukura graudiņi.
3. Dzeltenumam pievieno izsijātos miltus, lēnām samaisa.
4. Pievieno sodu un citronskābi
5. Olas baltumam pievieno šķipsniņu sāls un sakuļ, kamēr nekrīt ārā no trauka.
6. Iecilā dzeltenuma masā ļoti lēnām.
7. Iesmērē veidni (22cm diametrs) ar sviestu
8. Ielej masu un liek cepties 27 minūtes 170 grādos.
9. PILDĪJUMS:
10. Sagatavo želantīnu (Es ieberu paciņu katliņā, pievienoju apmēram 100ml ūdens, pēc 10-15min uzsildu, kad želantīns ir izkusis, maisījums gatavs), pievieno dzērveņu sulai (var spiest no svaigām dzērvenēm, gatavot no sīrupa, vai pievienot ūdeni saspaidītām dzērvenēm un izkāst).
11. Sakuļ 300ml saldo krējumu ar cukuru.Pievieno iepriekš sabelnderētu biezpiena masu. Visu samaisa un ieliek ledusskapī.
12. Kad biskvīts ir gatavs (to pārbauda, iespraužot, piemēram, sērkociņu biskvītā, ja tur nekas nav pieķepis, tad ir gatavs), to pārgriež uz pusēm, tajā pašā kūkas veidnē ielej daļu no pildījuma. Var uzbērt pa kādai dzērvenītei. Liek otru biskvīta pusi. Tad ielej atlikušo masu. Ieliek ledusskapī uz vismaz 3 stundām.
13. Kad masa sastingusi, sakuļ atlikušos 200 ml krējuma un apsmērē kūku. Virsū ber dzērvenes.
14. ĻOOOOTI garšīgi, tiešām!
Uz augšu