Napolens " īstais"

2009. gada 20. aprīlis
Foto: Līga Zušmane
Pagatavošana
1 min
1. Kapātā mīkla>
2. Lielā bļodā ieber 3 glāzes miltu, piesit 1 olu, kapāar nazi. Pieliek 200 gr. sviestu sveramo, kapā. Sajauc ūdeni ar etiķi 1/3 daļu no glāzes, tam jābūt skābenam, un pa trim ēdamkarotēm liek klāt mīklai, iekapā līdz izliets viss skābenais maisījums, mīklu kapā, kamēr ir sausa. Beigās mīklu vēl nedaudz samīca ar roku, bet - jo mazāk aiztiek ar rokām, jo garšīgāk! Mīklu sadala 6 vienādās daļās un liek uz pusstundu ledusskapī atpūsties! Mīklu izveltnē pēc iespējas plānāku, cep 200 grādos brūnganu.
3. Vārītais krēms>
4. Gatavo ūdens peldē.
5. Ielej katliņā 1 glāzi pienu, klāt iemaisa nepilnu glāzi cukuru, kurš sajaukts ar 3 ēdamkarotēm strīķētu miltu un vanilīncukura, 1 olu, maisa un karsē, kamēr sabiezē. Iegūto masu atdzesē. Atlikušo daļu cukura no pilnās glāzes saputo ar 250 – 300 gr. sviesta, arī sveramais, saputotam sviestam liek klāt sabiezējušo masu.
6. Kūka>
7. Izceptajās kārtās smērē brūkleņu, dzērveņu vai citu ievārījumu, var arī svaigas zemenes vai ķiršus, nākamā kārtā smērē krēmu, atkal ievārījumu, atkal krēmu, utt. Nesmukāko izcepto kārtu saberž drupačās un dekorē virsu.
Uz augšu