Pesto no vītinātiem tomātiem

4 1
Pesto no vītinātiem tomātiem
Foto: Depositphotos.com
Šis pesto mums ģimenē ir lielā cieņā, īpaši ziemas laikā. Kad viens trauks izēsts, jaunam jau jābūt vietā.

Sastāvdaļas

  • 250 g vītinātu tomātu
  • 200 g ciedru riekstu
  • 3 ķiploku daiviņas
  • 1 -2 ēd. k. citronu sulas
  • 3 -4 ēd. k. olīveļļas
  • Svaigs vai kaltēts baziliks
  • Melnie pipari

Pagatavošana

10 min.
  1. Tomātus vītinu pati: no viena kg svaigu tomātu iznāk apmēram 250 g vītināto. Tos ieliek burciņā, pievieno klāt kaltētu baziliku un raudeni, aplej ar olīveļļu un glabā ledusskapī.
  2. Ņem burciņu vītinātu tomātu un visu saturu salej blenderī. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus, ciedru riekstus (tos var aizstād ar 50 g rīvēta Parmas siera), svaigu baziliku, citronu sulu un svaigi maltus piparus.
  3. Šķidrākam pesto, pielej vēl 3-4 ēd. k. olīveļļas.
  4. Ieslēdz blenderi un pēc dažām minūtēm pesto ir gatavs!

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas