Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Pesto no vītinātiem tomātiem

Pesto no vītinātiem tomātiem

FOTO: Depositphotos.com

Šis pesto mums ģimenē ir lielā cieņā, īpaši ziemas laikā. Kad viens trauks izēsts, jaunam jau jābūt vietā.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 250 g vītinātu tomātu
  • 200 g ciedru riekstu
  • 3 ķiploku daiviņas
  • 1 -2 ēd. k. citronu sulas
  • 3 -4 ēd. k. olīveļļas
  • Svaigs vai kaltēts baziliks
  • Melnie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

10 min.
  1. Tomātus vītinu pati: no viena kg svaigu tomātu iznāk apmēram 250 g vītināto. Tos ieliek burciņā, pievieno klāt kaltētu baziliku un raudeni, aplej ar olīveļļu un glabā ledusskapī.
  2. Ņem burciņu vītinātu tomātu un visu saturu salej blenderī. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus, ciedru riekstus (tos var aizstād ar 50 g rīvēta Parmas siera), svaigu baziliku, citronu sulu un svaigi maltus piparus.
  3. Šķidrākam pesto, pielej vēl 3-4 ēd. k. olīveļļas.
  4. Ieslēdz blenderi un pēc dažām minūtēm pesto ir gatavs!

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas