Sākums > Receptes > Salāti

Mazliet citādāki cēzara salāti

2009. gada 23. marts
Foto: eddlej jejdn
Pagatavošana
1 min
1. Mērce: Atdali olu dzeltenumus no baltumiem. Liec dzeltenumus virtuves kombainā, pievieno nomizotus ķiplokus, anšovus, sinepes un citronu sulu. Sāc kult un lēnām tievā strūkliņā lej klāt eļļu. Kad mērce sāk biezēt, pieber piparus un sāli, vari pievienot arī pāris tējkarotes ūdens, lai tā nebūtu pārāk bieza. Turpini lēnām liet iekšā eļļu. Kad atlicis vairs mazumiņš eļļas, pievieno sieru un pēc tam atlikušo eļļu. Gatavo mērci ieliec ledusskapī.
2. Grauzdiņi:Sagriez maizi mazos kubiņos. Liec bļodā, pieber vegetu un pielej eļļu. Ar rokām izmaisi. Kubiņus izber uz plāts vienmērīgā kārtā un cep cepeškrāsnī zeltainus. Atdzesē.
3. Taisi salātus.Uzliec vārīties olas. Romiešu salātus rūpīgi nomazgā un sadali pa lapām. Pēc tam rupji sagriez. Liec sietā, lai tie pilnīgi nožūst.Papriku sagriez garenās strēmelītēs apt. 2cm(tikai ne smalki kubiņos).Tomātiņus sagriez katru uz pusēm. Tikmēr sakarsē grilu.Vistas filejas gabalus ielic traukā,pieber kariju,piespied mazliet citrona sulu,grilētai gaļai paredzētu garšvielu,apmaisi un liec gabalus uz grila. Cep no abām pusēm, kamēr tās ir zeltainas ar iedegušām svītriņām.Apgrauzdē bekona šķēles.
4. Pasniedz.Uz katra šķīvja uzliec rupji sagrieztās salātu lapas,pārber paprikas šķēlītes,liec virsū grauzdēto bekonu tad grilēto vistas fileju, kas ir sagriezta garenos gabaliņos, saglabājot filejas izskatu,pārlej mērci,pārber ar rīvēto parmezānu,uzber grauzdiņus.Dekorē,apkārt liec sagrieztos tomātiņus,paipalu olas kas sagrieztas tāpat kā tomāti.Ļoti sātīgs un garšīgs ēdiens.
Uz augšu