Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Samsa (kaukāza kalnu pakāje)

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pildījumam
  • 100 g liellopu maltās gaļas
  • 150 g cūkas maltās gaļas
  • 1 ola
  • 4 daiviņas ķiploka
  • ¼ tējk. malta vai rīvēta muskatrieksta
  • ¼ tējk. maltu smaržīgo piparu
  • 2 zariņi svaiga bazilika
  • 1 /3 glāzes ūdens
  • Mīklai
  • 2 glāzes miltu
  • ½ glāzes ūdens
  • 1 ola
  • Cepšanai eļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Sagatavo mīklu. Miltus sajauc kopā ar olu un ½ glāzi ūdens, pievieno sāli pēc garšas un rūpīgi samīci. Izveido nelielu kukulīti un ieliec uz 1 stundu ledusskapī atdzesēties.
  2. Gatavo pildījumu. Maltās gaļas ieliec bļodā, pierīvē ķiploku, pievieno olu, muskatriekstu, smaržīgos piparus, sāli pēc garšas un rūpīgi samīci. Lēnām lejot un nepārtraukti mīcot gaļas masu pievieno 1/3 glāzes ūdens, kamēr gaļas masa vijīga.
  3. Veido samsas. Mīklu izveltnē uz miltiem apkaisīta galda vai mīklas plāts 1,5 –2 mm biezumā. Izveltnēto mīklu ar asu nazi sagriez 10 reiz 10 cm lielos kvadrātos. Gaļas pildījuma masu liec uz viena mīklas kvadrāta stūra, otru stūri pārlokot pāri pildījumam (veidojas trījstūrveida lakatiņš), tā lai apakšējā mīklas mala ir nedaudz redzama. Apakšējās mīklas malu pārloki pāri augšējās mīklas malai, cenšoties veidot pīnīti. Jāseko, lai nekur mīkla nepaliek vaļā, jo gaļas pildījuma suliņai ir jāpaliek samsā tai cepoties.
  4. Cep un pasniedz. Pannā sakarsē palielu daudzumu eļļas, uguni nogriez uz vidēju. Samsas liec pannā (manā brīvi ietilpst 2 samsas, citās pannās ir izdevies brīvi ievietot 4 samsas) un cep katru pusi 3-4 minūtes, kamēr samsas vienmērīgi zeltainas. Gatavās samsas kārto šķīvī, no viena puses pieliekot klāt svaigus dārzeņus un zaļumus, no otras apceptus dārzeņus. Pasniedz karstas, bet ir garšīgas arī atdzisušas.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kartupeļu  sacepums - kuģelis

Kartupeļu sacepums - kuģelis

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas