Rīsu pudiņš ar aprikožu sīrupu

Sastāvdaļas

  • 1 gl rīsu
  • 150 ml ūdens
  • 1 ēdk sviesta
  • 2 gl piena
  • 2 olas
  • 2 ēdk cukura
  • 0.5 paciņas vanilīncukura
  • Šķipsniņa sāls
  • 10 aprikozes
  • ½ gl pūdercukura
  • 4 ēdk aprikožu sīrupa

Pagatavošana

1 min.
  1. NOskalo rīsus, plānā kārtā ieber formītē, aplej ar verdošu ūdeni un pārsedz, karsē stiprā karstumā 8-10 minūtes. Pievieno pienu, ( 1,5 gl), vāra vidējā karstumā 12 minūtes.
  2. Saputo olas sajauc ar atlikušo pienu, cukuru, sāli un vanilīnu. Visu sajauc ar rīsiem un pavāra vēl 5-6 minūtes.
  3. NO pūdercukura un 3 ēdk ūdens savāra sīrupu un tajā liek uz pusēm sadalītas aprikozes. 10 minūtes tās pavāra.
  4. Uz atdzisušā rīsu pudiņa izliek aprikozes un pārlej ar sīrupu. Var pārkaisīt ar sasmalcinātiem riekstiem, kanēli vai rīvētu šokolādi-pēc vēlēšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi