Sākums > Receptes > Deserti

Rīsu pudiņš ar aprikožu sīrupu

2009. gada 10. marts
Foto: Evita Andrejeva
Pagatavošana
1 min
1. NOskalo rīsus, plānā kārtā ieber formītē, aplej ar verdošu ūdeni un pārsedz, karsē stiprā karstumā 8-10 minūtes. Pievieno pienu, ( 1,5 gl), vāra vidējā karstumā 12 minūtes.
2. Saputo olas sajauc ar atlikušo pienu, cukuru, sāli un vanilīnu. Visu sajauc ar rīsiem un pavāra vēl 5-6 minūtes.
3. NO pūdercukura un 3 ēdk ūdens savāra sīrupu un tajā liek uz pusēm sadalītas aprikozes. 10 minūtes tās pavāra.
4. Uz atdzisušā rīsu pudiņa izliek aprikozes un pārlej ar sīrupu. Var pārkaisīt ar sasmalcinātiem riekstiem, kanēli vai rīvētu šokolādi-pēc vēlēšanās.
Uz augšu