Sēņu mērce

2009. gada 4. marts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
5 min
1. visupirms sagriežam sīpolu, es griežu pēc iespējas smalki;
2. sajaucam sēņu pulveri ar mazliet ūdeni;
3. uzliekam uz pannas visu sviestu, pagaidam lai izkūst, un tad metam virsū sīpolus. palīdzam apmaisot, lai sīpoli kļūtu caurspīdīgi;
4. beram virsū miltus. tagad gan nevar iet prom, jo viņi nepārtraukti jāmaisa;
5. kad visi milti ir salipuši pie sīpoliem, uzmanīgi lejam virsū ūdeni, kuram ir sēnes klāt;
6. sajaucam, sajaucam, lai nav kunkuļu, un lejam klāt pārējo ūdeni;
7. pagaidam, līdz uzvārās, un liekam klāt krējumu.
8. pagaidam kamēr arī šis uzvārās, saprotams, ar maisīšnu, un liekam klāt garšvielas.
9. mērcītei būtu jāsanāk diezgan pabiezai. ja nav pārliecības par garšvielu pietiekamību, droši pagaršojam.
10. ideāli garšo kopā ar garajiem makaroniem.:))
11. bon apetit!
Uz augšu