Lieliskā lazaņja

2009. gada 4. marts
Foto: Kristīne Dišlere
Pagatavošana
1 min
1. sīkos gabaliņos sagriež tomātus un papriku. lielā katlā ielej nedaudz ūdens un liek tos sautēties.
2. sacep malto gaļu, pievieno tomātiem un paprikai katā.
3. pannā apcep burkānus, pievieno tiem tomātu pastu. cep ~5 minūtes, tad liek katlā pie pārējām sastāvdaļām. katlu atstāj pasautēties kādu laiciņu.
4. gatavo bešamela mērci: katliņā izkausē sviestu (uzkarsē olīveļļu). pievieno miltus un minūti maisa. kad iegūta viendabīga brūna masa, tai pamazām pievieno pienu un nepārtraukti maisa. maisīšanu turpina, līdz mērce ieguvusi bieza krējuma konsistenci. tad pievieno piparus, daudz sāls un citas garšvielas pēc izvēles.
5. sastāvdaļas kārto karstumizturīgā traukā ar augstām malām. vispirms liek kārtu lazaņjas plākšņu (tās ir viegli salauzt, lai noklātu visu trauku), tad kārtu gaļas mērces, pa virsu plāksnes. nākošajā kārtā liek gaļas mērci, bešamela mērci, parmesan sieru un plāksnes. pēc tam atkal - gaļas mērci, bešamela mērci, parmesan sieru. tad uzklāj plāksnes un visu virsmu nosmērē ar bešamela mērci. tai virsū uzber parmesan sieru un šķēlēs sagrieztu mozarellu.
6. lai labi garšo!
Uz augšu