Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cālis ar zaļajām pupiņām ķīniešu gaumē

2005. gada 26. aprīlis
Foto: Depositphotos.com
Ātri pagatavojama vistas fileja ķīniešu gaumē. Krāsainie dārzeņi ēdienu padarīs ne tikai acij, bet arī garšas kārpiņām tīkamu. Papildus pasniedz rīsus vai nūdeles un labs vakars ar ģimeni vai draugiem garantēts!
Pagatavošana
25 min
1. Atkausē pupiņas un sagriež 3 - 4 cm garos gabalos. Sagriež vistas fileju šaurās un plānās strēmelēs. Sagriež papriku gabaliņos. Sīki sakapā sīpolu. Ar ķiplokspiedi izspiež ķiploku. Sagriež zaļumus.
2. Wok pannā eļļā 1 minūti apcep sīpolus. Pievieno ķiplokus un vistas strēmeles un cep, līdz vistas gabali gatavi (3 - 5 minūtes). Pēc nepieciešamības pievieno papildus eļļu, apkaisa ar sāli un/vai citām garšvielām, iesaku - oregano, sinepes, koriandru un kariju. (Ja panna ir mazāka, vistu cep pirmo, noņem no pannas, tad apcep sīpolus un pievieno atpakaļ vistu).
3. Pannā pievieno pupiņas, papriku, zaļumus. Nepieciešamības gadījumā pievieno papildus eļļu. Visu samaisa, gatavo 2 - 3 minūtes. Sajauc traukā austeru mērci, zivju mērci, cukuru, citrona sulu ar 2 ēdamkarotēm ūdens, šo mērci pārlej pannas saturam un gatavo vēl 1 minūti.
4. Pasniedz ar zaļumiem. Ja vēlas, tad kā piedevu pie vārītiem rīsiem vai rīsu nūdelēm. Pietiek 4 cilvēkiem.

Labu apetīti!
Foto: Elina Ose
Uz augšu