Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cālis ar zaļajām pupiņām ķīniešu gaumē

Cālis ar zaļajām pupiņām ķīniešu gaumē

FOTO: Depositphotos.com

Ātri pagatavojama vistas fileja ķīniešu gaumē. Krāsainie dārzeņi ēdienu padarīs ne tikai acij, bet arī garšas kārpiņām tīkamu. Papildus pasniedz rīsus vai nūdeles un labs vakars ar ģimeni vai draugiem garantēts!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 500 g vistas fileju
  • 1 paka saldētu zaļo pupiņu pākstīs
  • 1-2 sarkanie sīpoli
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 dzeltenā paprika
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 1 ēd. k. austeru mērces
  • 1 ēd. k. zivju mērces
  • 1 ēd. k. brūnā cukura
  • 2 tējk. citrona sulas
  • Pētersīļi
  • Lociņš
  • Garšvielas
  • Eļļa cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Atkausē pupiņas un sagriež 3 - 4 cm garos gabalos. Sagriež vistas fileju šaurās un plānās strēmelēs. Sagriež papriku gabaliņos. Sīki sakapā sīpolu. Ar ķiplokspiedi izspiež ķiploku. Sagriež zaļumus.
  2. Wok pannā eļļā 1 minūti apcep sīpolus. Pievieno ķiplokus un vistas strēmeles un cep, līdz vistas gabali gatavi (3 - 5 minūtes). Pēc nepieciešamības pievieno papildus eļļu, apkaisa ar sāli un/vai citām garšvielām, iesaku - oregano, sinepes, koriandru un kariju. (Ja panna ir mazāka, vistu cep pirmo, noņem no pannas, tad apcep sīpolus un pievieno atpakaļ vistu).
  3. Pannā pievieno pupiņas, papriku, zaļumus. Nepieciešamības gadījumā pievieno papildus eļļu. Visu samaisa, gatavo 2 - 3 minūtes. Sajauc traukā austeru mērci, zivju mērci, cukuru, citrona sulu ar 2 ēdamkarotēm ūdens, šo mērci pārlej pannas saturam un gatavo vēl 1 minūti.
  4. Pasniedz ar zaļumiem. Ja vēlas, tad kā piedevu pie vārītiem rīsiem vai rīsu nūdelēm. Pietiek 4 cilvēkiem.

    Labu apetīti!
    Pasniedz ar zaļumiem. Ja vēlas, tad kā piedevu pie vārītiem...

    FOTO: Elina Ose

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistas gaļas kotletes saldajā krējumā

Vistas gaļas kotletes saldajā krējumā

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas