Ātri pagatavojama vistas fileja ķīniešu gaumē. Krāsainie dārzeņi ēdienu padarīs ne tikai acij, bet arī garšas kārpiņām tīkamu. Papildus pasniedz rīsus vai nūdeles un labs vakars ar ģimeni vai draugiem garantēts!
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
4
porcijas
500gvistas fileju
1paka saldētu zaļo pupiņu pākstīs
1-2sarkanie sīpoli
1sarkanā paprika
1dzeltenā paprika
2daiviņa/sķiploka
1ēd. k.austeru mērces
1ēd. k.zivju mērces
1ēd. k.brūnā cukura
2tējk.citrona sulas
Pētersīļi
Lociņš
Garšvielas
Eļļa cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
25 min.
Atkausē pupiņas un sagriež 3 - 4 cm garos gabalos. Sagriež vistas fileju šaurās un plānās strēmelēs. Sagriež papriku gabaliņos. Sīki sakapā sīpolu. Ar ķiplokspiedi izspiež ķiploku. Sagriež zaļumus.
Wok pannā eļļā 1 minūti apcep sīpolus. Pievieno ķiplokus un vistas strēmeles un cep, līdz vistas gabali gatavi (3 - 5 minūtes). Pēc nepieciešamības pievieno papildus eļļu, apkaisa ar sāli un/vai citām garšvielām, iesaku - oregano, sinepes, koriandru un kariju. (Ja panna ir mazāka, vistu cep pirmo, noņem no pannas, tad apcep sīpolus un pievieno atpakaļ vistu).
Pannā pievieno pupiņas, papriku, zaļumus. Nepieciešamības gadījumā pievieno papildus eļļu. Visu samaisa, gatavo 2 - 3 minūtes. Sajauc traukā austeru mērci, zivju mērci, cukuru, citrona sulu ar 2 ēdamkarotēm ūdens, šo mērci pārlej pannas saturam un gatavo vēl 1 minūti.
Pasniedz ar zaļumiem. Ja vēlas, tad kā piedevu pie vārītiem rīsiem vai rīsu nūdelēm. Pietiek 4 cilvēkiem.