Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildīta paprika ar maltu gaļu un sieru

2009. gada 22. februāris
Foto: Kristīna Viņņičuka
Pagatavošana
40 min
1. Papriku nomazgā, nogriež vāciņus ,izņem vidusdaļas, plaucē katliņā ar karstu ūdeni aptuveni 5 minūtes, tad ņem ārā un novelk miziņas.
2. Pildījumam: izvāra rīsus vienu mazo paciņu, pievieno malto gaļu (ieteicams cūkgaļas), sīki sagrieztus sīpolus, izspiestus ķiplokus, sāli, piparus un sajauc.
3. Pildījumu pilda paprikas tukšajos vidiņos, atstājot aptuveni 1 cm no augšas tukšu.
4. Liek katliņā ar ūdeni iekšā līdz pusītei, uzliek vāku un ļauj gatavoties aptuveni 25-30 min., pēc tam uz smalkās rīves sarīvē sieru, sakapā zaļumus .
5. Gatvaojošās paprikas papildina ar sieru, pēc tam lociņi un dillītes, uzliek katliņam vāku un ļauj pasautēties uz lēnākas uguns minūtes 5-10, ne vairāk.
6. Pasniedz ar krējumu, majonēzi vai ūdentiņā, kurā vārījusies paprika pagatavotu mērcīti!

Labu apetīti!
Uz augšu