Pildīta paprika ar maltu gaļu un sieru

Sastāvdaļas

  • 4 sarkanās paprikas
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 1 paciņas rīsu
  • 1 saišķītis lociņu
  • 1 saišķītis diļļu
  • 100 g siera
  • 500 g maltas gaļas
  • 2 tējk. sāls
  • 1 šķipsna/s piparu

Pagatavošana

40 min.
  1. Papriku nomazgā, nogriež vāciņus ,izņem vidusdaļas, plaucē katliņā ar karstu ūdeni aptuveni 5 minūtes, tad ņem ārā un novelk miziņas.
  2. Pildījumam: izvāra rīsus vienu mazo paciņu, pievieno malto gaļu (ieteicams cūkgaļas), sīki sagrieztus sīpolus, izspiestus ķiplokus, sāli, piparus un sajauc.
  3. Pildījumu pilda paprikas tukšajos vidiņos, atstājot aptuveni 1 cm no augšas tukšu.
  4. Liek katliņā ar ūdeni iekšā līdz pusītei, uzliek vāku un ļauj gatavoties aptuveni 25-30 min., pēc tam uz smalkās rīves sarīvē sieru, sakapā zaļumus .
  5. Gatvaojošās paprikas papildina ar sieru, pēc tam lociņi un dillītes, uzliek katliņam vāku un ļauj pasautēties uz lēnākas uguns minūtes 5-10, ne vairāk.
  6. Pasniedz ar krējumu, majonēzi vai ūdentiņā, kurā vārījusies paprika pagatavotu mērcīti!

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Dagnija 2012. gada 5. marts 21:03
Liels paldies par receptīti - pipariņi sanāca sulīgi,sātīgi un gardum gardi! :)
Tiešām šķīvi var izlaizīt :)
LIGA 2011. gada 17. maijs 12:27
es pirmo reizi meginaju,un sanaca vnk.lieliski...
Bralis pat skivi izlaizija...
Paldies par recepti
egucits 2010. gada 26. oktobris 15:25
Paldies par receptiti,man loti patika jau gatavosanas procesa

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi