Plovam vajadzētu būt nedaudz irdenam un nedaudz lipīgam.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
500ggaļas (pēc izvēles, kas kuram tuvāks, man cūkgaļa)
300gburkānu
100gsīpolu
250-300grīsu (lieli zeltaini)
100geļļas
2kubiņi buljona
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
40 min.
Katliņā ielej eļļu un uzkarsē.
Gaļu nelielos kubiņos liek katlā un sautē pusgatavu.
Sarīvētus burkānus (uz rupjās rīves) kārto vienmērīgi pa virsu gaļai. Tad burkāniem pa virsu kārto sagrieztus sīpolus (var plānās ripiņās). No mazgātiem rīsiem veido pēdējo kārtu. Rīsus izlīdzina tā, lai neredzētu sīpolus.
Karstā ūdenī izšķīdinātu buljonu pārlej tam visam pāri. Šķidrumam jābūt apmēram 3 cm virs rīsiem. Uz lēnas uguns vāra.
Kad rīsi uzsūkuši ūdeni (virspusē ūdeni neredz), tad rīsos iebaksta caurumus, lai tvaiks vieglāk tiktu uz augšu. Ja virsējie rīsi ir mīksti noņem no uguns, apmaisa un dažas minūtes, lai pastāv.