Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ammmm cālis uz iesma

2009. gada 1. februāris
Foto: ieva kajaka
Pagatavošana
90 min
1. Ar asu nazi katru filejas gabalu gareniski sagriez četrās sloksnītēs (ja gabali ir lieli griez vairākās sloksnītēs).
2. Marinādes sastāvdaļas lielā bļodā rūpīgi samaisi ar metāla karoti.
3. Gabaliņus samet marinādē un maisi, līdz katrs gabaliņš ir pārklājies ar marinādi. Uzliec vāciņu un bļodu ieliec ledusskapī uz viemu stundu.
4. Uzkarsē grilu. Cāļa gabaliņus brīvi sadur us iesmiņiem. Grilē piecas minūtes, vienu reizi gaļu apgriežot. Notīri marinādi.
5. Tad pagatavo zemesriekstu mērci. Visas mērces sastāvdaļas karsē pannā nelielātemperatūrā. Maisi, kamēr tās silst un veidojas vienmērīga masa.
Uz augšu