Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Šokolādes trifeļu kūka

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 325 g. Sviesta
  • 750 g. Parastās šokolādes,salauztas gabaliņos
  • 600 ml Ūdens
  • 3 Sakultas olas
  • 400 g. Parasto miltu izsijātu ar 1 ¼ tējk. cepamā pulvera
  • 400 g. Pūdercukura
  • 300 g. Pūdercukura trifeļu masai
  • 175 ml Trekna saldā krējuma
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Ietauko 3 apaļās veidnes (23 cm diametrā). Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Biezsienu katliņā ieliek 250g. sviesta, 375g. šokolādes un ielej ūdeni. Karsē uz lēnas uguns apmaisot, kamēr viss izkusis. Tad nedaudz atdzesē. Iemaisa pie sakultajām olām.
  2. Pievieno miltus un pūdercukuru un kuļ, līdz maisījums kļūst viendabīgs. Iepilda veidnēs un cep 25-30 min vai tik ilgi, līdz iesmiņš, iedurts vidū, paliek sauss. Atdzesē uz restītēm 10 min, tad izgāž no veidnes un ļauj, lai atdziest.
  3. Trifeļu masai izkausē 125g. šokolādes ((Salauž šokolādi gabaliņos un ieliek karstumizturīgā traukā. Trauku liek virs katliņa ar vārošu ūdeni un patur 5 min.Laiku pa laikam šokolādi apmaisa, līdz tā kļūst viendabīga un spīdīga.)) Nedaudz atdzesē, tad pievieno paredzēto cukuru, atlikušo sviestu un 4 ēdamk. saldā krējuma un sakuļ. Glazūrai izkausē atlikušo šokolādi un krējumu.
  4. Pusi trifeļu masas pilda ar greznojamo turzu uzspiež visapkārt tortes pamatnei.
  5. Rotāšana.
  6. Sarīvē 60g. šokolādes un apkaisa gar malu visapkārt tortes virsai. Grezno ar rozi.

Konditoreja un maize

Jaunākās receptes