Sākums > Receptes > Deserti

Zemeņu kūciņas

2009. gada 28. janvāris
Foto: Marta Jeske
Pagatavošana
65 min
1. Cepeškrāsni uzkarsējiet līdz 200 C. Labi samaisiet miltus, cieti un cepamo pulveri. Saputojiet sviestu, cukuru, vaniļas cukuru. Pakāpeniski sajauciet olas, šķipsniņu sāls, miltu maisījumu un pienu.
2. Cepamo plātni apklājiet ar cepamo papīru. Virsū vienmērīgā kārtā izklājiet mīklu. Cepiet 20 minūtes (180 C cirkulējošā gaisā). Uzlieciet uz kūku režģa, noņemiet papīru un ļaujiet atdzist.
3. Sajauciet biezpienu ar 100g cukura. Iemērciet želantīnu aukstā ūdenī, pēc tam, nolejiet lieko šķidrumu un izšķīdiniet želantīnu siltā ūdenī. Pakāpeniski pa ēdamkarotei piejauciet biezpienam. Sakuliet krējumu ar atlikušo cukuru un pusi no tā iecilājiet biezpienā. Pārējo iepildiet garnēšanas maisiņā.
4. Biezpiena masu uzziediet atdzisušajai mīklai. Nomazgājiet, nosusiniet, pārgrieziet uz pusēm zemenes un lieciet tās uz biezpiena masas. Marmelādi sasildiet, sajauciet un ar otiņu uzklājiet uz zemenēm. Pēc tam sagrieziet kūku 20 gabaliņos un katru no tiem garnējiet ar putukrējumu.
Uz augšu