Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gards kartupeļu sacepums

2009. gada 28. janvāris
Foto: Marta Jeske
Pagatavošana
55 min
1. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsējiet līdz 190 C. Ieziediet ar taukvielām karstumizturīgu sacepumu veidni un pagaidām nolieciet sāņus.
2. Kartupeļus nomizojiet un sagrieziet ½ cm biezās šķēlēs. Lieciet katlā, pārlejiet ar aukstu ūdeni, pievienojiet sāli un ūdeni uzkarsējiet, līdz tas sāk vārīties. Vāriet kartupeļus apmēram 10 minūtes, līdz šķēles ir pavisam mīkstas. Nokāsiet un nokieciet nedaudz sāņus.
3. Pēc tam nomizojiet sīpolus un ķiploku. Sīpolus sagriezt šķēlēs, ķiploku sīki sakapājiet. Pannā sakarsējiet olīveļļu, sīpolus un ķiplokus cepiet apmēram 15 minūtes, līdz sīpoli kļūvuši caurspīdīgi.
4. Timiāna lapiņas noplūciet no kātiņiem un sakapājiet. Sacepumu veidnē lieciet vienu kārtu kartupeļu. Pārkaisiet ar timiānu, sāli un pipariem un noklājiet ar sīpoliem. Šo procedūru atkārtojiet divas reizes. Pēdējai kārtai jābūt sīpolu kārtai. Visam pāri pārlejiet pienu un pārkaisiet paprikas pulveri. Sacepumu lieciet karstā cepeškrāsnī (170 C temperatūrā) un cepiet apmēram 25 minūtes, līdz kartupeļi ir kļuvuši viegli brūni. Tūlīt pasniedziet galdā.
Uz augšu