Saldskābā maizīte

2009. gada 27. janvāris
Foto: Kristiāna Kauliņa
Pagatavošana
1 min
1. Tātad kā pagatavot:
2. Vispirms formas maizīti saplēš gabaliņos, pārlej to ar kefīru un ļauj ievilkties ~ 10 - 15 h (es ielieku vakarā, tad nākamajā dienā cepu, savādāk nevar sagaidīt)
3. Kad laiks ir pagājis, tad sāk ķerties pie gatavošanas.
4. solis - raugu ieliek bļodiņā un ļauj uzrūgt, tam uzlejot vai nu siltu pienu vai ūdeni un 1 ēdk. cukura (bet OBLIGĀTI jāatcerās, ka ūdenim vai pienam jābūt siltam nevis karstam, savādāk nogalināsiet rauga sēnītes un nekas Jums nerūgs !!!!!)
5. kamēr raugs rūgst, tikmēr sākam čamdīt masu - pievienojam visas minētās sastāvdaļas un kārtīgi ar roķelēm mīcam, kad raugs ir uzrūdzis to pievienojam mīklai. Visu pamatīgi čamdam tā, lai mīkla vairs nelīp pie rokām. Kad mīkla jau sāk atdalīties no bļodas un roķelēm, tas nozīmē, ka laiks grūst krāsnī.
6. Saslapinām roķeles un izveidojam smukus kukulīšus, liekam uz plāts un grūžam jau uzkarsētā krāsnī. Cepam ~ 150 - 200 grādos un ~ 45 min - 1h. Jāskatās individuāli, jo katram krāsniņa savādāk karsē, tāpēc jāatceras, ka maizīte jācep mērenā ugunī. Krāsns var būt jeb kāda, es, piemēram, cepu mazajā elektriskajā krāsniņā.
7. Un, kad gatavs, beigās maizīti noziediet ar cukurūdeni, lai gluda un spīdīga.
8. Lai labi Jums garšo un labu apetīti ;)
Uz augšu