Parmigiana

2009. gada 24. janvāris
Foto: Nadina Biondo
Pagatavošana
50 min
1. Baklazanus nomizo, sagriez 1 cm biezas ripas, apsalot apcep sakarseta olivella. Saceptus karto kartas uz skivja uz papira virtuves dviela. Kad viss sacepts, liek malina. Panna uzkarse aptuveni 2 ed.karotes olivellu, taja apzeltina, bet ne apbrunina veselu, nomizotu kiploka daivinu, pievieno smakli sagrieztus tomatus bez mizas, paspiezot ar koka karoti izveido vienmerigu masu, pievieno sali, peperoncino, svaiga bazilika lapinas, maisa un sutina uz lenas uguns kadas 10-15 min., ja tomati ir sausi un nav skidruma, pievieno tomatu salsu, sutina vel kadas 10 min., maisot. Kad laiks pagajis, liek malina nedaudz atdzeseties.
2. Uz paliela skivja karto sekojosi:
3. vienu kartu saceptos baklazanus,
4. vienu kartu sagatavoto tomatu salsu,
5. pari bagatigi parkaisa sieru,
6. tad atkarto - baklazani, salsa, siers - kamer viss sakartots.
7. Pari visam parbet sakapatas bazilika lapinas - nedaudz, kadas 3.
8. Ieliek vesuma uz kadam 30 min., ja nesanak laiks, var pesniegt uzreiz, tacu ja iestavas, tad labaka garsa.
9. Labu apetiti!
Uz augšu