-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Maltās gaļas mērce-ātri un garšīgi
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
500 g maltās gaļas
-
3 tomāti
-
1 paciņa saldā krējuma (apm. 200 g)
-
4 -5 daiviņas ķiploka
-
1 buljona kubiks
-
Garšvielas (katram savas), bet noteikti - karijs
-
Eļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
40 min.
-
Uz pannas apcep malto gaļu + karijs, tā, lai būtu smuki brūna - liek katliņā.
-
Sagriež un apcep tomātus (mizu var noņemt var atstāt) tā, lai izveidojas tāda,kā putriņa - liek klāt maltai gaļai.
-
Katlā ieliek 1 kub. buljonu,garšvielas pēc izjūtām.
-
Pārlej ar ūdeni un liek vārīties aptuveni 20 min.
-
Pielej saldo krējumu un pieliek sīki sagrieztus vai saspiestus ķiplokus, vāra uz mazas uguns vēl aptuveni 10 min.
-
Brīdinājums: kad pieliesi saldo krējumu - skaties uzmanīgi, lai mērce "nepārskrien" pāri katlam.
-
Ieteikums - ja ēst gatavojot to dari "ar mīlestību", ēdiens sanāk 2x garšīgāks.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs