Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Maltās gaļas mērce-ātri un garšīgi

2009. gada 20. janvāris
Foto: Daiga Dadzīte
Pagatavošana
40 min
1. Uz pannas apcep malto gaļu + karijs, tā, lai būtu smuki brūna - liek katliņā.
Foto: Daiga Dadzīte
2. Sagriež un apcep tomātus (mizu var noņemt var atstāt) tā, lai izveidojas tāda,kā putriņa - liek klāt maltai gaļai.
Foto: Daiga Dadzīte
3. Katlā ieliek 1 kub. buljonu,garšvielas pēc izjūtām.
4. Pārlej ar ūdeni un liek vārīties aptuveni 20 min.
5. Pielej saldo krējumu un pieliek sīki sagrieztus vai saspiestus ķiplokus, vāra uz mazas uguns vēl aptuveni 10 min.
6. Brīdinājums: kad pieliesi saldo krējumu - skaties uzmanīgi, lai mērce "nepārskrien" pāri katlam.
Foto: Daiga Dadzīte
7. Ieteikums - ja ēst gatavojot to dari "ar mīlestību", ēdiens sanāk 2x garšīgāks.
8. Mēģini, un labu apetīti!
Uz augšu