Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Raibais dārzeņu risoto

2009. gada 19. janvāris
Foto: Kristine Garina
Pagatavošana
25 min
1. Katliņā lej nedaudz olīveļļas, uzkarsē.
2. Sakapā sīpolus, liek katlā un nedaudz apcep.
3. Lej virsū 500 ml vāroša ūdens, pievieno kubiņu dārzeņu buljona.
4. Pievieno 40 gramus sarkano rīsu un 40 gramus parasto balto rīsu. (atkarībā no rīsiem un to gatavošanās laika, vienus var nākties pievienot ātrāk, skatīt rīsu pagatavošanas noteikumus un ievērot gatavošanas laiku!)
5. Pievieno dārzeņus - kopā kādu 1 sauju. (Burkānus kubiciņos, sviesta pupiņas sagriezt 2-3 cm garos gabaliņos. Ja labāk garšo citi dārzeņi, var improvizēt!)
6. Visu karsē uz lēnas uguns, kamēr rīsi gatavi.
7. Var pievienot ½ baraviku buljona kubiņa, tas pastiprinās garšu!
Uz augšu